Sebességmérő tábla kamerával

Sebességmérő tábláink  kamerával is kiegészíthetők, nagyon jó szolgálatot tehetnek ipari és lakosság környezetben egyaránt.

sebességmérő tábla kamerával kiegészítve

Ha egy gépjármű túllépi a megengedett sebességet akkor a sebességmérő táblán villog a „LASSÍTS” felirat ezzel utasítja a vezetőt arra, hogy mérsékelje a sebességét. A gyorshajtás figyelmeztetéssel egy időben a kamera készít egy fényképet és ezt a képet mobil internet segítségével elküldi a szerverünkre. A szerverünk feldolgozza a képet, ráteszi az adatokat: dátumot, időt, sebességet. A szoftver leolvassa a rendszámot és a képet eltárolja. Feldolgozás után automatikusan elküldi egy vagy több tetszőleges e-mail címre. A feldolgozás nagyon gyorsan történik, szerverünk körülbelül 1 perc alatt kiküldi az előre beállított e-mail címre.  A képek egy webes felületen bejelentkezés után bármikor visszanézhetők vagy törölhetők. A levél tartalmazza az elkészített és feldolgozott képet, gépjármű sebességét, rendszámát, dátumot, időt és a GPS koordinátákat.

letölthető katalógus

Mobotix kamera

Az általunk használt kamera egy moduláris felépítésű felsőkategóriás kültéri IP kamera, nappali és éjszakai használatra. A különc kinézetű MOBOTIX kamera sokszínű alkalmazási lehetőségeket kínál. Egyazon kamerába külön nappali és éjszakai kamera szerelhető az igényeknek megfelelően.
A kamera fontosabb tulajdonságai:
  • 2x6 megapixeles, cserélhető kétoptikás kamera
  • A két optikának köszönhetően, élethű színes nappali és nagy érzékenységű éjszakai kép.
  • Tökéletes megoldás speciális megvilágítási körülmények vagy infra világítás esetén is.
  • PIR mozgásérzékelés a teljes sötétben.
  • Csatlakozók: Ethernet, USB, MxBUS
  • MxActivitySensor - beépített fejlett videó mozgásérzékelés.
  • PoE táplálás.,védettség: IP66, IK06, -30 - +60 °C

Fontos a biztonság!

Anyagmozgatásnak, munkahelyen belüli szállításnak minősül  minden olyan jármű vagy mozgó berendezés használata, amellyel a dolgozók vagy látogatók egy munkahelyen közlekednek, kivéve, ha közúton haladnak.

Az EU-ban évente bekövetkező halálos kimenetelű munkabalesetek mintegy harmada az üzemen belüli anyagmozgatási, szállítási és közlekedési feladatok ellátása során következik be. Ezek a munkabalesetek körültekintő irányítással és hatékony megelőző intézkedésekkel nagyrészt elkerülhetők lennének. Ezért kiemelkedően fontos az üzemi területeken belül a megengedett sebességhatár betartása.

IPARI TELEPÍTÉS

milyen területen alkalmazhatóak?

IPARI KÖRNYEZETBEN

Ipari területeken egyre szigorúbbak a munkabiztonsági előírások. Gyárépületen belül a sebességhatár általában 5 km/ó, épületen kívül 20 km/ó. Ez az előírt sebesség korlátozás minden járműre vonatkozik a gyárterületen. Tapasztalataink szerint előszeretettel vezetnek gyorsabban nem csak a beszállító teherautók hanem az anyagmozgató targoncák is. Éppen ezért elengedhetetlen egy vagy több kamerával kiegészített sebességmérő tábla felszerelése. A sebességhatár túllépésekor készült fénykép alapján lehet bizonyítani a gyorshajtást. Ez a rendszer kiegészíthető egy rádiós átjelző modullal is. Ez az adó-vevő modul jelzi hang és fényjelzéssel a portán a gyorshajtást.

TELEPÜLÉSEKEN

A közlekedési balesetek túlnyomó részét a megengedett sebességhatár túllépése okozza, illetve az út és az időjárási viszonyoknak nem megfelelően kiválasztott sebesség. Minden településen vannak olyan kritikus útszakaszok, amelyek kiemelten veszélyesek. Például hosszú lejtős egyenes szakaszok ahol az autósok nem tartják be a sebesség korlátozást. Amikor a hagyományos jelzőtáblák nem hoznak eredményt akkor érdemes egy nagyfelbontású kamerával kiegészíteni az elektronikus sebességjelző és figyelmeztető táblát. A kamera helyettesítheti az adott útszakaszra kihelyezett térfigyelő kamerát is.

KÉRDÉSE VAN? VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

kapcsolat

Speed Analytics Kft.

2117 Isaszeg Alkotás u. 57.

+36 30 977 5737

+36 28 493 433

info@sebessegmerotabla.hu

Copyright © 2017, Minden jog fenntartva! www.sebessegmerotabla.hu