Sebességmérő tábláink sebességmérő kamerával is kiegészíthetők, nagyon jó szolgálatot tehetnek ipari és lakosság környezetben egyaránt.

A rendszer működése

Abban az esetben amikor egy gépjármű túllépi a megengedett sebességet akkor a sebességmérő táblán villog a „LASSÍTS” felirat ezzel utasítja a vezetőt arra, hogy mérsékelje a sebességét. A gyorshajtás figyelmeztetéssel egy időben a kamera készít egy fényképet és ezt a képet mobil internet segítségével elküldi a szerverünkre. A kamera ráteszi az adatokat: dátumot, időt, sebességet. A szoftver leolvassa a rendszámot és a képet eltárolja.
Feldolgozás után automatikusan elküldi egy vagy több tetszőleges e-mail címre. A képek egy webes felületen bejelentkezés után bármikor visszanézhetők vagy törölhetők. A feldolgozás nagyon gyorsan történik, szerverünk körülbelül 1 perc alatt kiküldi a levelet az előre beállított e-mail címre. A levél tartalmazza az elkészített és feldolgozott képet, gépjármű sebességét, rendszámát, dátumot, időt és a GPS koordinátákat.

Letölthető katalógus

A kamera

Az általunk használt kamera egy moduláris felépítésű felsőkategóriás kültéri IP kamera nappali és éjszakai használatra. A különc kinézetű MOBOTIX kamera sokszínű alkalmazási lehetőségeket kínál. Egyazon kamerába külön nappali és éjszakai kamera szerelhető az igényeknek megfelelően.
Fontosabb tulajdonságok :
 • 2x6 megapixeles, kétoptikás kamera.
 • A két optikának köszönhetően, élethű színes nappali és nagy érzékenységű éjszakai kép.
 • Cserélhető optikák.
 • PIR mozgásérzékelés a teljes sötétben.
 • Csatlakozók: Ethernet, USB, MxBUS
 • Rejtett kábelvezetés.
 • PoE táplálás.
 • MxActivitySensor - beépített fejlett videó mozgásérzékelés.
 • Tökéletes megoldás speciális megvilágítási körülmények vagy infra világítás esetén is.
 • 64GB-ig bővíthető belső tároló (4GB beépített).
 • Védettség: IP66, IK06, -30 - +60 °C

Ipari környezetben

Ipari területeken egyre szigorúbbak a munkabiztonsági előírások. Gyárépületen belül a sebességhatár általában 5 Km/h, épületen kívül 20 Km/h.
Ez az előírt sebesség korlátozás minden járműre
vonatkozik a gyárterületen. Tapasztalataink szerint előszeretettel vezetnek gyorsabban nem csak a beszállító teherautók hanem az anyagmozgató targoncák is. Éppen ezért elengedhetetlen egy vagy több kamerával
kiegészített sebességmérő tábla felszerelése. A sebességhatár túllépésekor készült fénykép alapján lehet bizonyítani a gyorshajtást. Ez a rendszer kiegészíthető egy rádiós átjelző modullal is. Ez az adó-vevő modul jelzi hang és fényjelzéssel például a portán a sebességhatár túllépését.

telepítés

Mit tartalmaz a rendszer?

BX-1 típusú sebességmérő tábla

Az adatok lekérdezését és az összes paramétert, megengedett maximális sebesség, „LASSÍTS!” felirat villogását egyszerűen, Bluetooth kapcsolaton keresztül lehet állítani. Az adatok egy webes felületen bejelentkezés után megtekinthetők és az akkumulátor töltöttségi állapota is nyomon követhető.

Mobotix dupla lencsés kamera

A Mobotix kamerák nem tartalmaznak mozgó alakatrészt (lencse- vagy kamera mozgató motor, mechanikus írisz, stb.). Ennek köszönhetően a karbantartás igény minimális. A széles működési hőmérsékleti tartománynak köszönhetően (-30° - +60°C) nincs szükség kamera fűtésre vagy szellőztetésre, a kamera tápellátása mindössze 3 wattot igényel.

Szerver szolgáltatás és webes felület

Biztosítjuk a szolgáltatást és a hozzáférést a webes felülethez. A bejelentkezési adatok bármikor megváltoztathatók. A tárolási idő módosítható és a feldolgozott képek bármikor törölhetők. Nyomon követhető a konnektivitás állapota is.

Nem tudja megfékezni a gyorshajtókat? Lépjen kapcsolatba velünk!

Copyright © 2023, Minden jog fenntartva! www.sebessegmerotabla.hu